1 Ekim 2015

GALETA UNLU KIYMALI YUFKA BÖREĞİ

yeni bir tarifle yine burdayım....


MALZEMELER
4 yufka
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
içi için
200 gram kıyma 
1 büyük baş soğan
tuz
karabiber
sıvı yağ
dışı için
1 yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu

YAPILIŞI
ilk önce soğanlar küçük küçük doğranıp sıvı yağda sotelenir hafif kavrulmaya başlayan soğana kıyma ilave edilir ve iyi kavrulur en son tuz karabiber ilave edip altı kapatılır. diğer tarafta süt ve sıvıyağ iyice çırpılır. 1 yufka tezgaha yayılır üzerine süt sıvı yağ karışımından sürülür 2 yufka üzerine kapatılır hazırlanan yufka 8 eşit parçaya bölünür (üçgen olacak) geniş kenarına kıymalı harçtan konulup sigara böreği(bizim evdeki adı kalem böreği) sarar gibi sarılır. kalan diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır sarması biten yufkalar ilk önce yumurta beyazına daha sonra galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN.
istenilen harçla hazırlanabilecek bu börek çıtır çıtır yemesi çok keyifli bir börek ayrıca kızarmadığı için diğer kızaranlara nazaran çok daha hafif. yanında çay, ayran, meyve suyuyla çok güzel oluyor. yapacaklara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder