3 Nisan 2015

TAHİNLİ ÇÖREKLER



tahinli çöreği çok severim. dün arkadaşımın eşinin doğum gününe giderken de yapmak istedim. görüntüleri çok düzgün değildi ama lezzetleri bana göre güzeldi :)))
neyse tarifine geçsem iyi olacak sanırım....

MALZEMELER
3 ekmek hamuru
150 gram yumuşak margarin yada tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ (tahin koyuysa inceltmek için akışkansa gerek yok)
2 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
ceviz veya fındık kırığı
un

YAPILIŞI
ekmek hamuruna margarin eklenip iyice yoğrulur bu esnada hamur çok cıvıklaşacağı için un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. yoğrulan hamurdan 6 beze bölünür hafif unlanmış tezgahta açılabilen incelikte açılır her yerine gelecek şekilde sıvıyağla inceltilmiş tahin (eğer çok akışkansa sıvı yağ ilavesine gerek yok) sürülür ve üzerine toz şeker serpilir. rulo şeklinde sarıp döndüre döndüre inceltilir ve kendi etrafında gül böreği gibi sarılır üzerine bastırılarak inceltilir. diğer bezelerede aynı işlem uygulanır. yağlanmış fırın tepsisine konulup üzerine yumurta sarısı sürülür ve ceviz yada fındık kırığı serpilir. 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. ılık olarak servis yapılır(bence en lezzetli hali ılıkken :)). AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder