20 Şubat 2015

PATATES KROKET


merhabalar arkadaşlar
püre için patates haşlamıştım püre için fazla  gelince kalandan ne yapsam diye düşünürken patates kroket yapmaya karar verdim. güzelde oldu et yemeklerinin yanına güzel bir garnitür... gelelim tarifine....

MALZEMELER
3-4 tane büyük patates
1 yumurta
galeta unu
tuz 
karabiber
kızartmak için
sıvı yağ

YAPILIŞI
 patatesleri haşlayıp rendeliyoruz içine tuz karabiber 2 yemek kaşığı galeta unu ve 1 yumurtanın sarısını koyup iyice yoğuruyoruz istediğiniz şekli verip yumurtanın beyazına ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz. işte bukadar pratik bir garnitür bence.AFİYET OLSUN........
lezzeti güzel dışı çıtır çıtır içi yumuşacık. isteğe bağlı içine kaşar peyniri ve değişik baharatlar konulabilir bence herşey konuşabilir mesela bezelye ve sosislisini görmüştüm.
ama benim tercihim sade ve kaşar peynirlisi. bence davet sofralarında olabilecek bir tarif. denerseniz eğer size şimdiden kolay gelsin.

1 yorum: