13 Aralık 2014

YUFKADAN PUF BÖREĞİ

MALZEMELER
3 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
içi için
150-200 gram kadar sert beyaz peynir
bir tutam maydanoz
üzerine
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
süt ve sıvıyağ derin bir kapta karıştırılır.ilk yufka tezgaha serilir her yerine gelecek şekilde süt sıvıyağ karışımından sürülür diğer yufkalarda üstüne sırayla konulup hepsine süt sıvı yağ karışımı sürülür üst üste konulmuş yufkaların ilk önce iki kenarı ortada birleştirilir daha sonra diğer kenarına aynı işlem uygulanıp kare şekline getirilir.üzerine maydanozlu peynir karışımından konulup yufkanın uçları ortada birleştirilir. yufkalar ilk önce dörde  bölünür bölünen üçgenler tekrar bölünür toplamda 16 üçgen börek olur.börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür 180 derece fırında nar gibi olana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN.
yumurtanın beyazınıda peynirle karıştırırsanız peynirler böreklerin içinden dökülmezler.ağzı açık bir börek olduğu için dökülme ihtimali var.

benim yaptığım böreklerin resimlerini çekemeden bittiği için resim internetten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder