5 Kasım 2014

GÜL BAKLAVASI



MALZEMELER 
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
ceviz
açmak için nişasta
1 paket margarin yada teryağı
ŞERBETİ
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

 NOT:TATLI SOĞUK ŞERBETTE SOĞUĞA YAKIN YADA TAMAMEN SOĞUK OLACAK.TATLI GEVREK BİR TATLI OLDUĞU İÇİN ŞERBET SICAK DÖKÜLÜNCE ÇOK YUMUŞUYOR.

YAPILIŞI
ilk önce şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.daha sonra süt sıvıyağ yumurta ve sirkeyi karıştırıp kabartma tozu ilave ediyoruz yavaş yavaş un ekliyoruz kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz en az 15 dakika dinlendirip bezelere bölüyoruz bu ölçüden bende 28 adet beze çıktı. bezeler küçük olacak.nişastayla incecik açıyoruz daha sonra açtığımız hamuru ikiye bölüyoruz resimlerde anlattığım şekilde katlatıp tepsiye diziyoruz.üzerine erittiğimiz margarini yada tereyağını döküp 170 derece fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz.soğuduktan sonra şerbetini döküp dinlenmeye alıyoruz. AFİYET OLSUN.

 isteğe bağlı olarak şerbetsizde yenebilir(ben öylesini daha çok seviyorum)içine az miktar şeker konulup üzerine pudra şekeri serpilerek yenilir....

1 yorum: